- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka płatków żytnich
- 1/2 szklanki amarantusa
- 1/2 szklanki siemienia lnianego
- 50 g pestek słonecznika
- 30 g pestek dyni
- 25 g suszonych gruszek
- 25 g suszonych moreli
- 4 łyżki syropu z agawy
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- 75 g suszonej żurawiny
- 120 g orzechów (migdały, brazylijskie, laskowe, nerkowca)
- 5 łyżek oleju
W miseczce wymieszać olej z syropem z agawy i cynamonem. Dodać wszystkie składniki oprócz żurawiny i orzechów. Wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć granolę. Piec w 150 stopniach przez 20 minut. Dodać orzechy i żurawinę i piec kolejne 10 minut. Co jakiś czas mieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w suchym miejscu.
Ale bym sobie taka pochrupala *.*
OdpowiedzUsuń