Składniki na ok. 11 kotlecików:
na podstawie przepisu Olgi Smile
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz do smaku
- bułka barta do obtoczenia
- olej do smażenia
Cebulę posiekać i usmażyć na oleju.
Mięso mielone połączyć z cebulą, jajkiem, majonezem oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i uformować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron. Kotlety podałam z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki i jabłka.
Najczęściej robię właśnie z mięsa indyczego. :)Smaczne :)
OdpowiedzUsuńPyszne mniam
OdpowiedzUsuń