Strony

piątek, 18 marca 2016

Makaron z kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi


Składniki na 2 porcje:
z przepisu z bloga Kwestia Smaku
  • 120 g makaronu
  • 1 filet z kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • świeża bazylia
  • parmezan do podania
  • sól, pieprz
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Filet z kurczaka pokroić na większe podłużne kawałki. Doprawić solą i pieprzem, Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Dodać kurczaka i smażyć przez 5 minut, obrócić na drugą stronę i smażyć około 3 minut. Skropić sokiem z cytryny, odparować. Dodać 2 łyżki masła i ząbek czosnku (pokrojony na plasterki). Smażyć 1 minutę. Dodać kolejną łyżkę masła oraz pomidorki koktajlowe i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać bazylię, wymieszać. Podawać z makaronem i tartym parmezanem.

1 komentarz: