Składniki:
- 5 żółtek
- 3 łyżki cukru pudru
- 100 g śmietany kremówki
- 2 łyżeczki żelatyny
- 250 g truskawek
- kakao do posypania
1. Truskawki zmiksować. 1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku. Lekko przestudzić i wymieszać z truskawkami. Przelać do szklanek i odstawić do lodówki na co najmniej 2 h.
2. Żółtka ubić z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Dodać kremówkę, wymieszać. W 4 łyżkach wrzątku rozpuścić 1 łyżeczkę żelatyny, lekko ostudzić i dodać do masy. Wylać na warstwę truskawkową i odłożyć do lodówki na co najmniej 2 h. Przed podaniem posypać kakao.
Ale pomysł!
OdpowiedzUsuńMusi być pyszne :) Super pomysł!
OdpowiedzUsuń