Strony

czwartek, 10 marca 2016

Grzanki z awokado i pomidorkami w sosie balsamicznym


Składniki:
  • bagietka lub  4 kromki chleba
  • 1 awokado
  • 10-12 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/5 szklanki sosu balsamicznego
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz

Kromki skropić 1 łyżką oliwy. Umieścić na papierze do pieczenia i piec w 180 stopniach przez 10 minut, aż będą chrupkie.
Sos balsamiczny wraz z cukrem brązowym umieścić w rondelku i gotować na małym ogniu około 6 minut, aż się zredukuje.
Awokado obrać, wyrzucić pestkę, pokroić na kawałki. Pomidorki przekroić na pół. Przełożyć do miski. Wymieszać razem z porwaną na kawałki bazylią. Dodać łyżkę oliwy, sól i pieprz.
Na kromki nałożyć salsą z awokado i pomidorkami, polać sosem balsamicznym. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz