Składniki:
- bagietka lub 4 kromki chleba
- 1 awokado
- 10-12 sztuk pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oliwy
- 1/5 szklanki sosu balsamicznego
- 1 łyżka brązowego cukru
- świeża bazylia
- sól, pieprz
Kromki skropić 1 łyżką oliwy. Umieścić na papierze do pieczenia i piec w 180 stopniach przez 10 minut, aż będą chrupkie.
Sos balsamiczny wraz z cukrem brązowym umieścić w rondelku i gotować na małym ogniu około 6 minut, aż się zredukuje.
Awokado obrać, wyrzucić pestkę, pokroić na kawałki. Pomidorki przekroić na pół. Przełożyć do miski. Wymieszać razem z porwaną na kawałki bazylią. Dodać łyżkę oliwy, sól i pieprz.
Na kromki nałożyć salsą z awokado i pomidorkami, polać sosem balsamicznym. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz