Prze-pyszna, zdrowa propozycja na śniadanie lub deser. Cudnie pachnące cynamonem prażone jabłka z jogurtem greckim i domową granolą.
Składniki na 2 porcje:
- 400 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka miodu
- cynamon
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 duże jabłka
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka brązowego cukru
- domowa granola (użyłam takiej)
1. Jogurt grecki wymieszać z miodem, 1/3 łyżeczki cynamonu oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Wymieszać.
2. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło. Dodać jabłka, pół łyżeczki cynamonu i cukier brązowy. Prażyć około 7 minut.
3. W szklankach ułożyć warstwowo: jabłka, jogurt, granolę. Czynność powtórzyć. Smacznego!
piękne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję!
UsuńPycha! :D
OdpowiedzUsuńoch, ale pyszności! zjadłabym z wielką chęcią.
OdpowiedzUsuńjaki apetyczny deser! :)
OdpowiedzUsuńMmm, kuszące :)
OdpowiedzUsuńDopiero teraz dotarlam do tego blogu.I od razu sie pochwale wlasnie zrobilam i zjadlam ten deser.Jest to poprostu niebo w gebie. Naprawde jest pyyyyyszne!!!! Dzieki za ten przepis i pozdrawiam.Zosialek
OdpowiedzUsuńBardzo mnie to cieszy :D dziekuję! Pozdrawiam
UsuńWłaśnie jemy, niebo w gębie!
OdpowiedzUsuńWspaniale! Smacznego :)
UsuńPozdrawiam ciepło!
No to dzis deser gotowy:)
OdpowiedzUsuńSmacznego zatem :D
UsuńA czy po zrobieniu trzeba od razu zjeść czy można przechować w lodówce? I ile czasu może tam stać?
OdpowiedzUsuń