Składniki na 2 porcje:
- 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka krowiego lub roślinnego
- 1 małe mango (u mnie mrożone)
- garść rodzynek
Rodzynki namoczyć na kilka minut we wrzątku. Wodę wylać. Do blendera wlać mleko, dodać kaszę, mango oraz rodzynki. Zbendować i gotowe. :)
Robiłam ostatnio coś podobnego. Pychota!
OdpowiedzUsuńTeż robiłam koktajl z kaszą jaglaną.Dodałam szpinak,banan,kiwi lub pomarańczę,jabłko i jogurt naturalny.Super.
OdpowiedzUsuńzamiast rodzynek proponuję syrop daktylowy
OdpowiedzUsuńwłaśnie zrobiłam i pije pyszności
OdpowiedzUsuńSmacznego! Gorąco pozdrawiam :)
UsuńPrzepyszne ❤ Tym razem obyło się bez rodzynek, tak słodko wyszło.
OdpowiedzUsuńA ja dodałem gwiazdkę anyżu i 2 ziarna kardamonu, pychata 😉
OdpowiedzUsuń