Często jecie awokado? Regularne jego spożywanie pozwoli poprawić i utrzymać dobrą kondycję ciała, dostarczyć odpowiednich składników odżywczych i może stanowić swego rodzaju profilaktykę wielu chorób. Awokado jest tłuste, jednak są to zdrowe tłuszcze jednonienasycone. Pomagają one w kontrolowaniu poziomu cukru we krwi. Wysoka zawartość kwasu oleinowego pomaga obniżyć poziom cholesterolu. Awokado dostarczy także kwasu foliowego, szczególnie zalecanego dla kobiet w ciąży. Zawiera również błonnik, który wspomaga działanie układu trawiennego.
Do koktajlu oprócz jabłka dodałam również sok jabłkowy, żeby nadać koktajlowi bardziej płynną konsystencję. Jest pyszny, koniecznie musicie wypróbować:)
Składniki na 1 porcję:
- 1 awokado
- 1/2 jabłka
- 1/2 banana
- 1 szklanka soku jabłkowego
- odrobina startego imbiru (opcjonalnie)
Awokado, banana i jabłko obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Przełożyć do blendera, dodać imbir. Zalać sokiem jabłkowym. Zmiksować.
uwielbiam takie koktajle
OdpowiedzUsuńMniam
OdpowiedzUsuńAkurat wszystkie skladniki mam, zastanawiam się, czy można do tego szpinak dodać?
OdpowiedzUsuń