Strony

piątek, 9 września 2016

Kapusta z kurczakiem po azjatycku


Składniki:
z bloga Kwestia Smaku
  • 2 łyżki oleju kokosowego luz zwykłego
  • 1 łyżka tartego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pierś kurczaka
  • 1/3 główki kapusty
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • szczypta chili
  • 1 łyżka oleju sezonowego
  • posiekany szczypiorek
  • świeża mięta
  • 2 łyżka sezamu

W głębokiej patelni rozgrzać olej kokosowy, podsmażyć imbir i posiekany czosnek. Dodać pokrojonego kurczaka, smażyć 5 minut.
Dodać poszatkowaną kapustę, smażyć ok. 6 minut, co jakiś czas mieszając. Dodać sos sojowy, chilli, ocet ryżowy, ok 1/2 łyżeczki cukru. Wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Wymieszać z olejem sezamowym, posypać szczypiorkiem, miętą i sezamem. Smacznego!




1 komentarz:

  1. Wygląda bardzo apetycznie. Kocham takiego typu dania.
    Zapraszam do siebie. :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń