Składniki:
z bloga Kwestia Smaku
- 2 łyżki oleju kokosowego luz zwykłego
- 1 łyżka tartego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 1 pierś kurczaka
- 1/3 główki kapusty
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- szczypta chili
- 1 łyżka oleju sezonowego
- posiekany szczypiorek
- świeża mięta
- 2 łyżka sezamu
W głębokiej patelni rozgrzać olej kokosowy, podsmażyć imbir i posiekany czosnek. Dodać pokrojonego kurczaka, smażyć 5 minut.
Dodać poszatkowaną kapustę, smażyć ok. 6 minut, co jakiś czas mieszając. Dodać sos sojowy, chilli, ocet ryżowy, ok 1/2 łyżeczki cukru. Wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Wymieszać z olejem sezamowym, posypać szczypiorkiem, miętą i sezamem. Smacznego!
Wygląda bardzo apetycznie. Kocham takiego typu dania.
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie. :) https://jaglusia.wordpress.com/