Składniki na 3 duże porcje lub 4-5 mniejszych:
- 1 galaretka jagodowa lub owoce leśne
- 130 g jagód lub borówek (mogą być mrożone)
- 400 g serka waniliowego
- 400 śmietany kremówki (lub mniej)
- 1 łyżka cukru pudru
Galaretkę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozlać do szklanek i poczekać do stężenia galaretki. Serek śmietankowy zmiksować z jagodami. Nałożyć na galaretkę. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Nałożyć na warstwę serka, udekorować jagodami. Gotowe!
Wygląda genialnie. W szczególności to przejście pomiędzy galaretką, a bitą śmietaną! Spróbuje zrobić!
OdpowiedzUsuńSuper wyglądają w pucharkach!
OdpowiedzUsuńJaka wielkość pucharków była użyta w przepisie?
OdpowiedzUsuń