Składniki na 2 porcje:
z przepisu z bloga Kwestia Smaku
- 250 g łososia
- 100 g świeżego makaronu
- 2 łyżeczki syropu klonowego
- 2 ząbki czosnku
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 1/4 szklanki białego wina
- garść listków bazylii
- sól, pieprz
- oliwa
Łososia pozbawić skóry. Doprawić solą i pieprzem. Spryskać oliwą. Rozgrzać patelnię grillową i zgrillować z każdej strony przez około 3 minuty na jedną stronę. W połowie pieczenia polać syropem klonowym.
Ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu (mój gotował się 3 minuty).
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, dodać pokrojony czosnek, podsmażyć, aż sie zarumieni. Dodać pomidorki koktajlowe oraz wino, gotować przez 2 minuty. Dodać ugotowany i odcedzony makaron. Doprawić bazylią, sola i pieprzem. Podawać z łososiem.
jak pysznie!
OdpowiedzUsuńz pewnością pominęłabym syrop klonowy, co do reszty jestem na TAK :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Kasia
Ale ślicznie wygląda *.*
OdpowiedzUsuń