Składniki na 1 porcję:
z przepisu z bloga Kwestia Smaku
- 1/4 szklanki kaszy jaglanej
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki soku jabłkowego
- 1 jabłko
- 1 łyżka miodu
- ziarenka z 1/2 laski wanilii
- garść orzechów włoskich
- garść rodzynek
Kaszę jaglaną przelać wodą, aż będzie czysta. Zalać mlekiem i gotować około 8 minut, aż wchłonie cały płyn. Przełożyć do blendera zmiksować z sokiem jabłkowym i 1/2 łyżki miodu.
Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni. Do miseczki przełożyć kaszę, dodać pokrojone w słupki kawałki jabłka. Posypać orzechami włoskimi, ziarenkami wanilii oraz rodzynkami. Polać 1/2 łyżki miodu.
O, chętnie spróbuję takiego budyniu :)
OdpowiedzUsuń