Strony

piątek, 22 stycznia 2016

Budyń jaglany


Składniki na 1 porcję:
z przepisu z bloga Kwestia Smaku
  • 1/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki soku jabłkowego
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka miodu
  • ziarenka z 1/2 laski wanilii
  • garść orzechów włoskich
  • garść rodzynek

Kaszę jaglaną przelać wodą, aż będzie czysta. Zalać mlekiem i gotować około 8 minut, aż wchłonie cały płyn. Przełożyć do blendera zmiksować z sokiem jabłkowym i 1/2 łyżki miodu.
Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni. Do miseczki przełożyć kaszę, dodać pokrojone w słupki kawałki jabłka. Posypać orzechami włoskimi, ziarenkami wanilii oraz rodzynkami. Polać 1/2 łyżki miodu.

1 komentarz: