wtorek, 12 lutego 2013

Ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą




Składniki na około 30 ciasteczek:
  • 1 i 1/3 szk mąki
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 80 g miękkiego masła
  • pół szkl cukru pudru
  • jajko
  • pół szk żurawiny
  • 40 g białej czekolady
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilli
Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Dodaj jajko i ekstrakt i zmiksować. Do miski przesiać mąkę, sodę i szczyptę soli. Powoli przesypywać do masy i miskować dalej, na końcu dodać pokrojoną czekoladę i żurawinę. Zagnieść kulę i włożyc do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto, wykroi ciasteczka, piec w 180 stopniach przed około 10-12 min w zależności od grubości ciasteczek.

Przepis ze strony Czekoladą utkane




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...